Specialpedagogen Maja

Specialpedagogen Maja

Fia 48

Läraren berättarPosted by Maja Lindqvist 2014-05-19 21:04:41

DEL 48

På väg mot konferensrummet ser jag Amanda och Robert hand i hand. Robert fäktar glatt med armarna, jag förstår att han vill prata med mig så jag stannar och inväntar honom. Det är läskigt att han har Amanda med sig. Hon och jag har inte pratat efter den där gången hon blev så arg.

- Hej Fia. Hur är läget, frågar Robert.

- Bra. Och du då?

- Det är ok. Får jag presentera Amanda.

Amanda räcker fram sin kallsvettiga hand mot mig.

- Hej Amanda. Du och jag har ju faktiskt träffats en gång tidigare.

- Ja det har vi, säger Amanda skamset.

Hon slickar sig nervöst runt munnen, trycker sig närmre Robert och tar ett stabilt tag i hans hand.

- Men säg det då, uppmanar Robert Amanda.

- Jag ska, säger Amanda.

Det blir pinsamt tyst men jag står kvar utan att säga ett ord. Spänningen är stor, vad vill hon säga mig? Ska hon håna mig igen?

- Jo, du förstår. Jag vill säga förlåt. Förlåt för det där jag sa till dig förra terminen, den där gången när du var vikarie för Anna. Förlåt. Jag ville inte göra dig ledsen, jag kunde bara inte hålla käften. Jag blev så arg, arg på dig. Fast jag skulle inte blivit det, men jag blev det. Förlåt, säger hon och kramar om mig hårt.

Amanda och Robert granskar mig intensivt, de vill ha en reaktion. Men jag vet inte hur jag ska reagera? Aldrig tidigare har en elev kommit till mig för att be om ursäkt, aldrig. Det var modigt av Amanda. Hur länge har hon burit på sin ånger?

- Det var väl bra att Amanda bad om förlåtelse? Bekräftar Robert med hopp om ett snabbt svar.

Men jag får inte fram något vettigt, jag vet inte vad jag ska säga.

- Men säg nåt då, säger Robert irriterat.

- Ja, vad ska jag säga? Amanda, tack för att du bad mig om ursäkt det betyder faktiskt mycket. Jag tycker att du är superbra. Tack så mycket, säger jag och ger henne en kram innan jag tvärt vänder om för att gå.  • Comments(0)//www.specmaja.se/#post127