Specialpedagogen Maja

Specialpedagogen Maja

Fia 50

Läraren berättarPosted by Maja Lindqvist 2014-05-23 13:31:08

DEL 50

Anders mamma vill att syven ska prata med honom om gymnasievalet trots att det redan är bestämt vilken skola han ska gå på.

- Anders vad kan du tänka dig att arbeta med när du blir stor? Frågar syven Ulla vänligt.

- Vad tror du? Läkare? Sopgubbe? Varför ska jag sitta här och prata bajs med dig? Ni har ju redan bestämt vilken skola jag ska gå på. Jävla pisskärring, säger Anders samtidigt som hans slår näven i bordet.

- Inte såna ord. Be Ulla om ursäkt, säger Jan.

- Läkare, vad spännande. Är det någon speciell läkare du vill bli? För du vet väl att läkare har olika inriktningar? Till exempel kirurgi. Vad tycker du är mest spännande?

- Men jag vill väl för fan inte bli någon jävla pissläkare. Karva i levande materia, pissäckligt. Fattar du ingenting? Jävla piss, jävla, jävla piss.

- Lugn, säger Jan kort.

Ulla visste om Anders svårigheter så hon brydde sig inte om hans ordval. Lugnt och sansat fortsatte hon att ställa frågor om framtidsplanerna.

- Okey. Men vad kan du tänka dig då? Frågar Ulla igen.

- Vet inte. Jag vill inte bestämma det nu. Ni har ju redan lämnat in en ansökan till den där Aspergerskiten, räcker inte det?

- Visst räcker det, vi kan sluta nu om du vill, säger Ulla.

- Jävla. Jävla äckel. Äckel, äckligt.

- Sluta med det där, säger Jan trött.

- Pisskärring, viskar Anders för sig själv.

- Jag hör dig, säger Jan och ler.

Mötet gav ingenting. Anders hade ingen lust att prata med Ulla, som han aldrig tidigare träffat. Meningslösa möten som tar mer energi än det ger. Gymnasieansökan var ju redan inskickad till en skola för elever inom autismspektrum.

  • Comments(0)//www.specmaja.se/#post131