Specialpedagogen Maja

Specialpedagogen Maja

Storify

Alternativa verktygPosted by Maja Lindqvist 2013-11-26 09:16:38

Med hjälp av Storify kan man skapa berättelser genom att importera olika former av media från till exempel Twitter, Facebook, Instagram, Google, Youtube med mera. Elever kan söka information från olika källor och därefter skapa en redovisning, en artikel eller bara hämta information och bilder som de behöver inför en uppgift. Arbetet kan sedan publiceras. Just nu använder jag Storify till att samla tweets, bloggar och artiklar som jag inte hinner läsa i samma takt som de skrivs. Digiskol och det utvidgade kollegialet har gjort det möjligt för mig och många andra inom förskolan och skolan att ta del av varandras arbeten och tankar, och för att jag ska hinna med allt intressant som skrivs samlar jag in en del av det med hjälp av Storify.

Kortfattad instruktion

1 Eleverna/läraren skapar ett eget konto.

https://storify.com/

2 Välj en rubrik och beskriv din berättelse.

3 Sök information i sökfältet. Dra enskilda enheter till din berättelse. Du kan när du vill ändra ordning på de olika enheterna.

4 Förtydliga enheterna genom att med egna ord skriva för att ge sammanhang. Skriv gärna egna reflektioner mellan det inhämtade materialet.

5 Spara berättelsen och publicera. Du kan också dela den på Twitter eller Facebook.  • Comments(0)//www.specmaja.se/#post16