Specialpedagogen Maja

Specialpedagogen Maja

Fia 4

Läraren berättarPosted by Maja Lindqvist 2014-03-11 06:39:16

- Jag frigör er från era nuvarande uppdrag. Jag sätter in andra lärare på era klasser, så redan i morgon kan ni börja planera inför den lilla undervisningsgruppens skolstart och läsa om elevernas svårigheter och behov. Och nu när vi redan påbörjat höstterminen passar det väl bra om ni startar upp gruppen om två veckor. Ni kommer att förfoga över skolans största klassrum och det intilliggande grupprummet.

- Två veckor? Men hur ska vi hinna? Frågar jag upprört.

- Ni får två veckor på er, det hinner ni mycket på.

Glöm inte att jag vill ha en skriftlig planering kring arbetet. Jag vill att ni tydliggör de åtgärder som ni kommer att använda er av för att eleverna ska uppnå 100 procent närvaro. Åtgärderna ska ni tydligt konkretisera. Jag vill också att ni uttryckligen beskriver hur ni tänker arbeta med eleverna för att de ska bli godkända. Utgå från alla styrdokument. Ni får också med er ett häfte som beskriver hur lärare kan arbeta med konsekvenspedagogik. Referera även från det häftet, säger Berit och tystnar för någon sekund.

- Förresten det var en sak till. I början på nästa vecka, närmre bestämt måndag klockan 19.00 ska ni hålla ert första föräldramöte. Det är bara lite vanlig information om hur vi på skolan arbetar och sånt där ni vet. Föräldrarna måste ju få se vilka strålande pedagoger vi har här på skolan. Information om var och när föräldramötet äger rum har redan skickats iväg till berörda familjer via post. Nu mina vänner måste vi återgå till arbetet.

Hastigt reser hon sig upp samtidigt som hon bestämt visar oss ut ur rummet. Hon vänder sig om för att ta tag i sin plånbok, som hon lite slarvigt lagt på fönsterbrädan. Sedan greppar hon mobilen och ringer ett samtal. Hon låser sin dörr och vinkar farväl med ryggen mot oss. Med snabba steg och svängande rumpa rusar hon iväg genom skolans korridor. Vilken märklig arbetsplats jag arbetar på.  • Comments(0)//www.specmaja.se/#post55