Specialpedagogen Maja

Specialpedagogen Maja

Fia 55

Läraren berättarPosted by Maja Lindqvist 2014-05-29 19:11:36

DEL 55

Innan vi körde till Viken hann jag visa honom mitt rum, sen tackade han mamma för visiten. Det var sagolikt att sitta bakom honom på moppen. Jag passade på att krama hans midja lite hårdare än vad som behövdes för att inte ramla av. Vid Viken var det packat med glada ungdomar som ville fira sommarlov. Någon hade tänt en brasa vid strandkanten som speglades i det glasklara vattnet. Kvällen var magisk.

- Häng med mig till klippan, säger han och skrattar högt.

Ifrån klippan var utsikten magnifik, man såg över hela Viken. Vi satte oss på hans manchesterkavaj. Han plockade fram två 33 cl. colaflaskor ur kavajfickan. När jag frågade om han inte skulle dricka sprit sa han att han skulle ha sprituppehåll.

- Jag blir så arg när jag dricker och hamnar bara i en massa skit. Vet inte vad det är som händer med min hjärna. Först är det skitkul att vara full, man blir lycklig och känner sig stor och stark. Men efter ett tag, när jag klunkat i mig mer av spriten, börjar jag reta mig på vad folk gör och säger. Jag kan inte stoppa mig själv eller mina impulser, jag vill slåss. Jag blir personlighetsförändrad. Nu har jag bestämt mig för vita veckor.

Förvånat tittade jag på honom. Hans replik var som tagen från en förälder eller ännu värre från en lärare.

- Vad jag har längtat efter att få sitta här med dig. Jag vet inte om jag vill lämna dig, säger Johan plötsligt och pussar min hand.

- Men det behöver du inte heller, säger jag förvånat.

- Kanske inte nu men snart måste jag nog lämna dig, jag är en obbekille. Killar som jag brukar det inte gå så bra för, det vet alla. Alla vet att vi är svårhanterliga och bråkiga. Det är därför såna som jag är placerad i en liten skitgrupp, för att ni andra ska få vara i fred.

Jag visste inte vad jag skulle säga, han hade ju rätt. Alla visste att obbeungar lätt tappade fotfästet, hamnade i droger eller ännu värre hamnade i fängelse.

Hand i hand gick vi ner till stranden. Alla på stranden var fulla så vi bestämde oss för att åka hem. När han lämnade av mig utanför mitt hus tittade han länge på mig innan han sa farväl. Sen gav han mig en puss och gasade iväg. Länge stod jag utanför mitt garage och tittade efter honom. Det var min lyckligaste stund någonsin.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.