Specialpedagogen Maja

Specialpedagogen Maja

Fia 57

Läraren berättarPosted by Maja Lindqvist 2014-05-31 09:35:58

DEL 57

Så kom äntligen årets höjdpunkt till vår grundskola nämligen skolavslutningen. Solen sken, syrenerna blomstrade och skolpersonalen sprudlade av glädje. Alla var finklädda i ljusa färger och toleransen var på topp. Ingen var på dåligt humör, ingen ifrågasatte dagens upplägg och alla ville minnas dagen som en lycklig dag, precis så som det ska vara på en skolavslutning. Gårdagen tillbringade Anna och jag med att smycka klassrummet med blommor, ballonger och serpentiner. Vi placerade elevbänkarna till ett gemensamt bord i syfte att för sista gången förena oss som grupp innan vi skildes åt. Anna hade bakat gräddtårtor och jag hade som vanligt fixat köpekakor från närbutiken. Skolans digitala filmkamera var laddad och vi var redo att ta farväl av våra älskade rötägg. Eleverna hade informerats om att vi redan på morgonen skulle träffas i klassrummet för att tillsammans ta oss till aulan, där Berit skulle säga några väl valda ord innan hon släppte iväg skolans nior. Föräldrarna var välkomna men enligt eleverna skulle ingen komma. Eventuellt skulle Moas mamma svänga förbi en snabbis för att säga adjö till Anna och mig.

Denna dag är sådan dag vi alla längtar efter samtidigt som vi fruktar den. Många elever ängslas över att lämna grundskolan och dess trygghet medan andra jublar över att äntligen få lämna detta bakom sig. När jag lämnade grundskolan på 80-talet skrek jag av glädje, glädje över att äntligen få komma vidare i livet. När det gäller lilla gruppen tror jag att känslorna är blandade. Glädje över friheten, oro över att ingen förstår deras specifika situation och bävan över vad framtiden har att erbjuda.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.