Specialpedagogen Maja

Specialpedagogen Maja

Fia 58

Läraren berättarPosted by Maja Lindqvist 2014-06-01 19:53:20

DEL 58

Moa, Anders och Jan var först in i klassrummet. Moa var klädd i en lång ärmlös ljuslila sammetsklänning med ett hårband av samma tyg som hon knutit till en rosett mitt på huvudet. För första gången under hennes tid på skolan såg jag henne sminkad. Anders bar en marinblå kavaj och slips. Han var mycket välkammad såg ut som om han var från Stureplan. Med snabba steg När han steg gick han fram till Anna och mig för att överräcka oss ett varsitt paket.

- Tack för den här tiden, säger Anders korrekt och går och sätter sig bredvid Moa som ler brett.

- Tusen tack Anders, vad omtänksamt av dig. Men vi tar inte farväl riktigt än. Först ska vi gå till aulan och sedan går vi hit igen och då tar vi farväl, säger Anna och ler.

- Piss då, säger Anders med ett leende.

Med glada tillrop springer Achmed in i klassrummet.

- Asså, alla titta! Jag har skitfin kostym. Tycker ni? Frågar han med tindrade ögon.

- Du är bedårande, säger jag.

- Dåre?

- Nej, bedårande. Det betyder att du är förtjusande, charmig, säger Anna.

- Men du mena jag söt?

- Just det. Du är så söt.

Med ena foten i klassrummet och den andra foten i korridoren står Robert och pratar med Amanda. Snabbt tittar hon in i klassrummet för att säga hej till mig. Jag vinkar glatt tillbaka och önskar henne ett härligt lov. Alla utom Rune och Peo befann sig i skolan. För oss var det viktigt att Rune skulle vara med på avslutningen så jag gick till arbetsrummet för att ringa honom medan Anna tog eleverna till aulan. På väg mot arbetsrummet möter jag en skjortklädd och stressad Rune.

- Men var är alla? Frågar Rune.

- De har gått till aulan. Nu måste vi skynda oss, säger jag.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.